FIETSLOKET NIJMEGEN MAAKT FIETSEN WEER FUN

Juist omdat fietsen zo vanzelfsprekend is in Nederland is er bijna altijd wel iemand die een fietser op weg kan helpen: een ouder die zijn/haar kind leert fietsen, een fysiotherapeut die de patiënt na revalidatie weer aan het fietsen helpt of een andere steun en toeverlaat. Vaak met succes, maar soms is er een professional nodig.


Fietsloket Nijmegen kijkt mee naar het probleem en helpt belemmeringen weg te nemen. Soms kan een adviesgesprek of een voorlichtingsavond iemand al voldoende op weg helpen. In andere gevallen zijn enkele fietslessen de oplossing. Indien er iets anders voor nodig is, dan gaan we daarvoor! Doel is om iemand de vrijheid van het fietsen te geven.  

 

OVER DAAN STEENMAN

Mijn belangstelling voor mobiliteit, duurzaamheid en ruimtelijk gedrag waren als middelbare scholier al zichtbaar; werkstukken gingen over onderwerpen als filevorming op snelwegen, inrichting van stationsgebieden en milieuproblemen in de wereld. De opleiding sociale geografie was dan ook een logische vervolgstap.

Mijn aanvankelijke belangstelling voor de verkeersgeografie verminderde en maakte plaats voor het (ruimtelijk) handelen/gedrag van mensen in bredere zin. In 2003 studeerde ik af op het terrein onderwijs en participatie in de samenleving. In die tijd hield ik mij vooral bezig met migrantengroepen in Nederland en onderwijs voor kansarme mensen in Turkije.  Daarna startte voor mij een periode van 7 jaar waarin ik voornamelijk als docent aardrijkskunde voor de klas stond. 

In 2012 begon ik als zelfstandige op het gebied van verkeersveiligheid en veilig fietsen. 
 

DUTCH BICYCLE CENTRE

Fietsloket Nijmegen is gevestigd in het Dutch Bicycle Centre (DBC) in het Honig Complex in Nijmegen. Het DBC is het centrale punt voor fietsliefhebbers in de regio Arnhem-Nijmegen. Zo'n 20 (fiets)ondernemers werken samen in de voormalige soepfabriek & maken een bezoekje zeker de moeite waard.

Alle ondernemers zijn gespecialiseerd op hun eigen terrein. U vindt hier dan ook van alles: van hippe designfiets tot ligfiets, driewielfiets en loopfiets, van fietskoerier tot fietsverhuur en van verkeersadviesbureau tot mountainbikeclinics; allemaal onder één dak. 

"Het leuke aan dit werkveld is dat ik hierin helemaal tot mijn recht kan komen. Het is ontzettend leuk om kwetsbare verkeersdeelnemers de kennis over te dragen, het vertrouwen te geven of de bewustwording te prikkelen die nodig is om (weer) veilig of (nog) veiliger en plezieriger aan het verkeer te kunnen deelnemen."

Daan Steenman

Fietsloket Nijmegen is gevestigd in het Dutch Bicycle Centre (DBC) in het Honig Complex in Nijmegen.

Website Dutch Bicycle Centre
Referentie fietsles Fleur

 

Steeds vaker weten mensen Fietsloket Nijmegen te vinden. Fleur is een van de vele mooie voorbeelden.

Een hele winter lang kwam Fleur iedere week in weer en wind langs voor een uurtje fietsles.           Tot dat ene moment dat ze met een stralende lach opeens zelfstandig haar weg vindt.  

OVER FIETSLOKET NIJMEGEN

Fietsloket Nijmegen biedt fietslessen voor iedereen die (als kind) nooit heeft leren fietsen, fietsangst heeft of om welke reden dan ook onzeker is in het verkeer. Daarnaast kunnen wij advies geven welke fiets het beste bij u en uw situatie past en geven wij voorlichting en verkeerseducatie.


Kortom Fietsloket Nijmegen laat iedereen fietsen!

CONTACT

Waalbandijk 8b
6541 AJ Nijmegen
info@fietsloketnijmegen.nl
www.fietsloketnijmegen.nl

Volg ons

LinkedIn Daan Steenman
Twitter Fietsloket
Facebook Fietsloket