FIETSLOKET NIJMEGEN MAAKT FIETSEN WEER FUN

Juist omdat fietsen zo vanzelfsprekend is in Nederland is er bijna altijd wel iemand die een fietser op weg kan helpen: een ouder die zijn/haar kind leert fietsen, een fysiotherapeut die de patiënt na revalidatie weer aan het fietsen helpt of een andere steun en toeverlaat. Soms met succes, maar soms is er een professional nodig.


Fietsloket Nijmegen kijkt mee naar het probleem en helpt de belemmering weg te nemen. Soms kan een adviesgesprek of een voorlichtingsavond iemand al voldoende op weg helpen. In andere gevallen zijn enkele fietslessen de oplossing. Indien er iets anders voor nodig is, dan gaan we daarvoor! Doel is om iemand de vrijheid van het fietsen te geven.  

 

DAAN STEENMAN

Mijn belangstelling voor mobiliteit, duurzaamheid en ruimtelijk gedrag waren als middelbare scholier al zichtbaar; werkstukken gingen over onderwerpen als filevorming op snelwegen, inrichting van stationsgebieden en milieuproblemen in de wereld. De opleiding sociale geografie was dan ook een logische vervolgstap. Mijn aanvankelijke belangstelling voor de verkeersgeografie verminderde en maakte plaats voor het (ruimtelijk) handelen/gedrag van mensen in bredere zin. In 2003 studeerde ik af op het terrein onderwijs en participatie in de samenleving; in die tijd hield ik mij vooral bezig met migrantengroepen in Nederland en onderwijs voor kansarme mensen in Turkije.
 
Ik begon als zelfstandige op het terrein van veiligheid en leefbaarheid. Al snel bleek verkeersveiligheid of eigenlijk veilig fietsen de terugkerende factor te zijn. Naast de projecten die ik als zelfstandige mag doen, probeer ik mijn kennis en kunde te vergroten én te delen als vrijwilliger op dit terrein. Nog altijd ben ik adviseur kind & verkeer in Gelderland en inmiddels ben ik ook VVN-verkeersouder en verkeersoudercontactpersoon in Nijmegen. Daarnaast ondersteun ik de lokale afdeling van VVN bij het jaarlijkse praktische verkeersexamen op 45 Nijmeegse basisscholen. Tot slot ben ik als vrijwilliger actief voor de Fietserbond Nijmegen e.o.
 

DUTCH BICYCLE CENTRE

Fietsloket Nijmegen is gevestigd in het Dutch Bicycle Centre (DBC) in het Honig Complex in Nijmegen. Het Dutch Bicycle Centre (DBC) in Nijmegen, het centrale punt voor fietsliefhebbers in de regio Arnhem-Nijmegen is gevestigd op het Honigcomplex. Alles voor je fiets kun je vinden in een prachtige ruimte met karakteristieke fabriekseigenschappen. De ruimte van zo’n 2.500 m2 biedt een plek aan zowel fietsliefhebbers als fietsondernemers. De verschillende fietsondernemers zijn allemaal gespecialiseerd op hun eigen terrein. Door het delen van kennis, kunde en ervaring is de kwaliteit erg hoog.

"Het leuke aan dit werkveld is dat ik hierin helemaal tot mijn recht kan komen. Het is ontzettend leuk om kwetsbare verkeersdeelnemers de kennis over te dragen, het vertrouwen te geven of de bewustwording te prikkelen die nodig is om (weer) veilig of (nog) veiliger aan het verkeer te kunnen deelnemen."

Daan Steenman

Fietsloket Nijmegen is gevestigd in het Dutch Bicycle Centre (DBC) in het Honig Complex in Nijmegen.

Website Dutch Bicycle Centre

Wilt u ook weer fun in fietsen krijgen? 

Neem dan contact op met het Fietsloket in Nijmegen voor meer informatie of een kennismaking.

Referentie fietsles Fleur

 

Steeds vaker weten mensen Fietsloket Nijmegen te vinden. Fleur is een van de vele mooie voorbeelden.

Afgelopen winter kwam Fleur iedere week in weer en wind langs voor een uurtje fietsles.           Op weg naar die stralende lach wanneer ze opeens zelfstandig zonder zijwielen haar weg vindt.  

OVER FIETSLOKET NIJMEGEN

Fietsloket Nijmegen biedt fietslessen voor iedereen die (als kind) nooit heeft leren fietsen, fietsangst heeft of om welke reden dan ook onzeker is in het verkeer. Daarnaast kunnen wij advies geven welke fiets het beste bij u en uw situatie past en geven wij voorlichting en verkeerseducatie.


Kortom Fietsloket Nijmegen laat iedereen fietsen!

CONTACT

Waalbandijk 8b
6541 AJ Nijmegen
06 - 24 98 42 41 
info@fietsloketnijmegen.nl
www.fietsloketnijmegen.nl

Volg ons

LinkedIn Daan Steenman
Twitter Fietsloket
Facebook Fietsloket